Kaikissa tehtävissä vanhaan tapaan tunnus on aina oma tunnuksesi, nnn kulloisenkin koneen IP-osoitteen loppuosa kolminumeroisena, sudon käytöstä ei ole mainittu erikseen, ja jos tulee odottamattomia ongelmia (kuten levytilan loppuminen), ne pitää ratkaista.
Asennus tähän tapaan:
qemu-img create -f raw /home/tunnus/tunnus1.img 5G virt-install --name tunnus1 --ram 512 \ --disk /home/tunnus/tunnus1.img,bus=virtio,format=raw,driver_type=raw \ --arch x86_64 --network bridge=br0 \ --cdrom /srv/kvm/images/ubuntu-16.04.4-server-amd64.iso
Expert mode (asiantuntijatila), verkkoasetukset käsin (siis *EI* mitään valmiista LVM-valinnoista!), proxynä alustakone (lonkaX, portti 3142), käyttäjätunnus tunnus0 jne vanhaan tapaan.
Tee levyosiointi itse (Manual): koko levy yhtenä primary-partitiona (ensisijaisena osiona) käyttö LVM (physical volume for LVM / fyysinen taltio LVM:lle), sitten Configure the Logical Volume Manager (Tee loogisen taltiohallinnan asetukset), luo volume group (taltioryhmä) "tunnus1-vg" ja loogiset volumet (taltiot) näin:
sudo sh -c 'echo "tt,kailnurm,mailkang,pyjopeko ALL = NOPASSWD: ALL" >/etc/sudoers.d/opet'
Muuta lighttpd:n konfiguraatiota tunnus1-koneessa siten, että jokaisella virtual hostilla (snnn.student.it.jyu.fi, tunnus1.student.it.jyu.fi) on oma konfiguraatiotiedostonsa tyyliin 96-tt1.student.it.jyu.fi.conf, 96-s019.vm.it.jyu.fi.conf. Testaa että ne saa yksitellen käyttöön ja pois lighty-enable-mod ja lighty-disable-mod -komennoilla.
Lisää tunnus1:een virtual host tunnus1.ties478.website (omalla konfiguraatiotiedostollaan).
Laajenna tunnus1:n /usr -osio 1GB:n kokoiseksi. (Vihje: hyvin helppoa.)
Pienennä tunnus1:n /home -osio 500MB:n kokoiseksi. (Vihje: helppoa kunhan /home ei ole käytössä - koneessa ei saa olla käyttäjää jonka kotihakemisto on /home:n alla.)