TIES478 Demo7

Alla jälleen tunnus tarkoittaa omaa tunnustasi.

  1. Laita johonkin virtuaalikoneeseesi, jossa jo on iptables, tcp wrapper whitelist-tyyliin: kielletty kaikki mitä ei ole erikseen sallittu, salli mitä katsot tarpeelliseksi. Testaa kieltämällä tcp wrapperilla tilapäisesti ssh:lta jokin osoite, jonka iptables sallii.

  2. Tee kaikki aikaisemmin tekemättä jääneet tehtävät loppuun.

  3. Asenna tunnus1 -koneesi uudestaan edustuskuntoon, sellaiseksi kuin haluat sen kurssin jälkeen jäävän. Aloita uusi lokitiedosto (älä hävitä vanhaa, vaihda vain tiedostonimeä). Voit käyttää lonka6- tai lonka7-konetta. Muistia saat käyttää 256MB, levyä 5GB. (Suositus: LVM ja /usr 2GB, muut maun mukaan.) Tietoturvapäivitykset kannattanee laittaa automaatille. Asenna vähintään rsync, libpam-krb5 sekä iptables DROP-policyillä ja tcp-wrapper whitelisting-säännöllä, salli kummassakin mitä tarvitset (dokumentoi!). Lisää /root/.ssh/authorized_keys -tiedostoon tämä backup01-koneen avain.
    (Tämän tehtävän saa halutessaan tehdä uudestaan kotona vaikka useammankin kerran, kunnes joskus myöhemmin kone siirretään tuotantoympäristöön - edellyttäen, että se on kaikin puolin kunnossa ja hyvin dokumentoitu.)